UN NOU HORITZÓ!

Congrés Català d’Obstetrícia i Ginecologia

9 novembre 2018

El passat 7,8 i 9 de novembre ASIA va estar present per primer cop, amb un estand, en el Xe Congrés Català d’Obstetrícia i Ginecologia a Barcelona. Es van tractar tots els àmbits d’aquesta especialitat que poden afectar al sol pelvià i comportar un problema d’incontinència fecal a curt o llarg termini.

Vam poder assistir a la conferència donada pel Dr. I Milson “Can we predict and prevent future pelvic floor dysfunction?” on va afirmar que el 46% de les dones pateixen algún problema del sol pelvià al llarg de la seva vida, essent entre l’11-15% les que tenen problemas d’incontinència fecal. El Dr. Milson va explicar en que es pot fer previsions segons les característiques del part i que cal fer un seguiment per evitar futurs problemes d’incontinència urinària i fecal.

Vam poder informar a tots els assistents sobre la missió i trajectòria de la nostra entitat així com fer contactes amb professionals i empreses que comercialitzen nous productes que ens ajuden a poder portar una millor qualitat de vida.

Vam poder comptar amb l’ajut de voluntaris del grup de pacients de Barcelona, els quals van poder veure la importància d’informar i sensibilitzar als professionals sanitaris.

En últim lloc donar les gràcies al Comitè organitzador per donar-nos l’oportunitat de ser-hi presents i especialment al Dr.Oriol Porta, president de la Fundació Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Esperem poder, en un futur, col·laborar conjuntament per fer que la incontinència fecal deixi de ser tabú i reduir la seva incidència.