CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA TERÀPIA OCUPACIONAL

Junts ho aconseguirem!

27 octubre 2018

El passat dissabte 27 d’octubre, al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) ÀSIA va estar present en la celebració del dia de la Teràpia Ocupacional, amb la sessió “El paper de la Teràpia Ocupacional a l’atenció integrada: Més enllà dels serveis “.

Els terapeutes ocupacionals són “professionals preparats per a valorar, diagnosticar, identificar, prevenir i tractar problemes relacionats amb l’ocupació (autocura, productivitat i oci) de les persones, famílies o grups afectats per un problema de salut que interfereix directament en el seu grau d’autonomia.

En la jornada es va presentar el nou Pla estratègic entre el Departament de Treball, afers socials i família i el Departament de salut per donar un millor servei integral d’assistència domiciliària. Finalment es van presentar tres projectes pilots que s’estan duent a terme amb la intervenció de terapeutes ocupacionals i altres professionals en la planificació, organització, direcció, avaluació amb l’objectiu de garantir una intervenció adequada per facilitar que una persona amb dificultats funcionals pugui arribar a millorar les seves capacitats.

Són professionals sanitaris, que al igual que les infermeres, al estar molt a prop de les persones, poden detectar amb més facilitat, els afectats d’incontinència anal que encara no han estat tractats per vergonya, desconeixença, mal estat de salut o problemes mentals, etc. Per això ASIA està també molt interessada en formar i sensibilitzar aquest col·lectiu en la millora de la detecció i tractament de la incontinència anal.