VII JORNADA D’ACTUALITZACIÓ D’INFERMERIA FAMILIAR I COMUNITÀRIA D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

Taller de millora de la qualitat de vida de les persones amb incontinència anal

18 octubre 2018

El dia 18 d’octubre vam impartir un taller per conèixer l’ epidemiologia, diagnòstic i tractament de la incontinència anal i poder així millorar la seva detecció i tractament del casos lleus en atenció primària.

La Dra. Yolanda Ribas, cirurgiana colorrectal del Consorci Sanitari de Terrassa i qui va implementar el Programa de millora de la detecció i tractament de la incontinència fecal en els CAPS adscrits al seu hospital, va donar indicacions molt clares de l’epidemiologia, el diagnòstic i els diferents tractaments que existeixen.

Seguidament, entre els possibles tractaments, la Meritxell Coll, infermera del CAP Nord Terrassa va explicar com controlar les diarrees i el restrenyiment amb la revisió de la medicació que pren l’afectat, la introducció de canvis en la dieta i l’augment de fibres solubles o insolubles segons la naturalesa del cas. Però en el que va incidir més és en fer la pregunta clau, de si el pacient pateix escapaments o no arriba a temps al lavabo.

Per últim l’Àngels Roca, presidenta d’ASIA, va informar sobre l’entitat, missió, visió i valors i testimonis de pacients amb l’objectiu de sensibilitzar al col·lectiu d’infermeria.

Gràcies a tots els ponents, els assistents i com no a l’ajut incondicionals d’AIFICC.

Junts aconseguirem normalitzar aquesta patologia i fer que persones que per vergonya es tanquen a casa seva, decideixin consultar amb un professional sanitari, doncs la incontinència anal es pot tractar.