4ª JORNADA ASIA

Una jornada molt emotiva!

Octubre 2018

El  passat 10 d’octubre es va celebrar la 4ª Jornada d’ASIA i la presentació oficial de la delegació de Barcelona.

Van participar el nostre comitè científic al complert. La Dra. Arantxa Muñoz, cirurgiana colorectal de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa com a ponent i moderadora, la Dra. Yolanda Ribas, cirurgiana colorrectal del Consorci Sanitari de terrassa (CSI) com a ponent i el Dr. Albert Navarro, cirurgià colorrectal com a moderador.

Inicialment, després de l’obertura de la jornada, la Dra. Arantxa Muñoz va explicar-nos l’etiologia i els tractaments de la incontinència anal. Seguidament la Dra. Yolanda Ribas juntament amb la Meritxell Coll, Infermera del CAP Terrassa Nord, ens van explicar el projecte de Millora de la detecció de la incontinència fecal en Atenció Primària.

Varen participar en la primera tertúlia metges i pacients de Catalunya, la Comunidad de Madrid,Zaragozai del Principado de Asturias per explicar-nos què està fent ASIA en aquestes comunitats. La nostra presidenta, l’Àngels Roca va explicar l’evolució d’ASIA a Catalunya. La Dra. Inés Rubio, cirurgiana de laUnidad de Cirugía Generaldel Hospital Universitari La Paz , les delegades de la Comunitat de Madrid, l’Eva Marisol Ramírez i la Elena Lekuona i l’Eva María Lechón, mare de’n Mauro, com a representants de la Comunitat de Madrid van explicar el seu testimoni i que representa conèixer ASIA pels pacients. La Dra. Victoria Duque, cirurgiana general y de aparell digestiu del Hospital Universitario Miguel Servetde Zaragozai la delegada d’aquesta comunitat, La Chelo Ortola van comentar les dificultats del començament i les accions de futur. I el Dr. José María Arieta, pacient i metge com a representant del Principado de Asturias va comentar la seva dedicació a formar els professionals de primària i a fer reunions amb l’Hospital de Cabueñes deGijónper en un futur, no molt llunyà, crear una nova unitat especialitzada.

Seguidament vam poder sentir els testimonis de varis pacients per explicar com ASIA fa el recolzament als pacients.

Per últim l’Àngels Roca va exposar els nostres projectes de futur, juntament amb l’Esther Giménez, responsable d’Estratègia i innovació de l’AIFICC.

Finalment la delegada de Barcelona, la Laura Soler va explicar el què s’ha fet i el que es vol fer en un futur a Barcelona.

També van ser-hi presents moltes empreses que ens ajuden a millorar la nostra incontinència: Medtronic, Coloplast, Biocablan, DPM Promociones Médicas S.L., Estel-farma,  RAPBarcelona, Uriflex i Absorvalia.

Agraïr també la iniciativa de la Núria Pie, pacient i professora de ceràmica i les seves alumnes, en la donació dels diners recollits de la venda de bols personalitzats. Gràcies noies, un gran èxit!

Gràcies a tots per la vostra implicació i ajut en fer que la gent conegui i parli, sense vergonya,  de la incontinència anal.

Fins l’any que ve!