ASIA 6è congres SEMERGEN a Cordoba

ABRIL

2018

Contentes d’estar convidades al 6è congrés de pacients crònics de SEMERGEN a l’Hospital universitari Reina Sofia de Còrdova pel president de la Sociedad Española de medicos de atención primària SEMEMERGEN, el Dr. Jose Luis Listerri.

Amb una assistència que sobrepassava els 350 pacients, un any més ens reitera la necessitat de l’organització d’aquests tipus de trobades i el necessari protagonisme que els pacients han de tenir en la gestió de la seva pròpia malaltia o patologia, cada vegada més formats per la presa de decisions i conscients i responsables de la prevenció i promoció de la salut

En aquesta trobada s’han remarcat els beneficis d’acceptar al participació d’associacions de pacients, per part dels professionals sanitaris, ja que alhora que informem i formem a nous pacients en la nostra/seva patologia i donar un coneixement de la malaltia que als metges se’ls escapa en el seu propi àmbit clínic.

A la tarda amb gran plaer vàrem fer un taller propi, No estàs sol/a nosaltres t’ajudem. Amb un gran èxit i elevada participació, tant de pacients com de professionals interessats en el tema.
La presidenta Àngels Roca, va fer la presentació de l’associació i va explicar el seu cas particular sobre la incontinència, presentant també, els productes que dia a dia en poden ajudar a portar una millor qualitat de vida… taps, vestits de bany, comprimides…
Hèctor Garrido president ABACCU Balears va parlar de la higiene en ostomia i pell sana
Jose Luis Moreno pacient d’incontinència i col.aborador amb l’associació ASGRADIN, ens va explicar la seva realitat i la necessitat de no tenir vergonya a explicar i fer visible la nostra problemàtica
La Dra. Eva Torres, coloproctologa de l’hospital universitari Reina Sofia, explicar les causes que poden provocar la incontinència fecal i les solucions que es disposen en el moment actual.
Altra doctora rehabilitadora del sol pèlvic, Victòria Olmo del mateix hospital Reina Sofia, va comentar i explicar totes les tècniques que s’utilitzen per poder millorar la IF, a part d’ensenyar-nos les millors postures en caminar, en anar al WC, fer exercicis…
I les conclusions?, Com sempre sortint més que contentes tant per el congrés en si com per l’oportunitat de conèixer i tractar amb els doctors i doctores que varen estar presents i participar en els diferents tallers i ponències.
També vàrem prendre el compromís de fer un proper curs a l’hospital, ja que les doctores Eva Torres i Victòria Olmo, creuen més que necessari donar informació i suport als pacients, i principalment arribar als no tractats que malauradament en són molts.
Seguirem informant de totes les activitats, gràcies pel vostre suport a tots totes.

 

assistents al taller

H. Garrido, president ABACCU Balears

Dra. Eva Torres

Dra. Victoria Olmo

Dr. J.L.Listerri president de SEMERGEN España amb M.Carreras tresorera i A. Roca presidenta d’ASIA

foto de familia amb tots el ponents i participants del congres