Millora de la detecció i tractament de la incontinència anal a la Garrotxa

Olot

11 maig 2017

L’Hospital Comarcal d’Olot i ASIA implementen un pla per millorar l’atenció als afectats d’incontinència anal a la Garrotxa.

Ha tingut lloc amb gran èxit el primer curs per la millora en la detecció de la incontinència fecal, a l’Hospital d’Olot a la Garrotxa (Girona). Ha inaugurat la Jornada el Dr. Ramon Masvidal al costat de la Dra. Gloria Bassets i la nostra presidenta Sra. Àngels Roca.

Àngels Roca, com a presidenta i pacient, ha demanat tota l’ajuda possible a tots els presents per la detecció IF explicant el difícil que és la vida quotidiana els que patim d’aquesta patologia. Al explicar el seu propi cas ha deixat als presents força emocionats en constatar el difícil i dur que és arribar a mans d’experts.

Hem tingut com a convidada d’honor la Dra. Arantxa Muñoz de l’Hospital Mútua Terrassa, juntament amb la Dra. Júlia Gil, de l’Hospital Josep Trueta de Girona. La Dra. Muñoz ha dissertat sobre l’epidemiologia, diagnòstic i tractament de la IF, mètodes de diagnosis, anamnesi, exploració i controls diaris. La Dra. Gil per la seva part ha comentat i explicat el Biofeedback i altres tècniques de rehabilitació.

Tot seguit la Dra. Clara Ramos de l’Hospital Comarcal d’Olot, ha fet una exposició dels tractaments i mesures higiènic-dietètiques. Hem tingut com a ponent també la fisioterapeuta, la Maribel Tàpia del mateix centre, explicant la neuromodulació sacra i tibial posterior així com diversos tipus de tractaments en estudi i desenvolupament.

El Dr. Francesc cabré de l`ABS. Castellfollit Ens ha deixat molt esperançats amb la iniciativa per a la millora de IF en l’atenció primària, propostes de tècniques i protocols per a la implementació i posada en marxa de la prova pilot en l’àrea sanitària de la Garrotxa.

Per tancar l’acte, el Dr. Guillem Picart (coordinador del curs) de l’Hospital Comarcal d’Olot i molt implicat en el programa, ha demanat a tots els presents la seva col·laboració i suport, en tot el que els sigui possible, per tal de portat a bon terme totes les propostes aportades en el curs. Ha demanat a tots els professionals presents l’ajuda i compromís en la detecció i tractament de l’IF. Ell mateix ha fet una proposta per la zona sanitària de la Garrotxa, explicant els possibles passos a seguir, com: campanyes informatives, proves pilots per valorar la derivació i validació del circuit.

La presidenta d’ASIA, Àngels Roca, ha donat per acabat l’acte agraint a tots els ponents, metges/esses, infermers/eres, més de 100 persones, la seva assistència i interès en ajudar a les persones afectades.