“Quan penso en el testimoni dels pacients se’m posa la pell de gallina”

Igualada

8 març 2017

Nova jornada de formació a Igualada per millorar la detecció i tractament de la incontinència fecal al personal d’Atenció Primària.

Ahir 8 de març es va celebrar al Museu de Pell d’Igualada la segona jornada de formació al personal d’Atenció Primària per millorar la detecció i tractament de la incontinència fecal coordinada pel Dr. Cantero , director de l’EAP Igualada Urbà del Sistema Sanitari d’Atenció Primària de l’Anoia i l’equip executiu d’ASIA.

La Dra. Arantxa Muñoz i la Dra. Yolanda Ribas membres del Comitè Científic d’ASIA van parlar respectivament sobre epidemiologia, diagnosis i tractament de la incontinència fecal i la iniciativa desenvolupada, des del 2013, en els Centres d’Atenció Primària adscrits al Hospital de Terrassa del CST.

Seguidament la Montse Chicote, infermera del CST va explicar el protocol de detecció i tractament de la IF implementat des del 2013. El seu testimoni i experiència de casos tractats i resolts durant aquests tres anys va ser molt colpidor i emotiu.

Durant la pausa els assistents van poder visitar els estands d’empreses del món sanitari (Coloplast, Estel-farma i Absorvalia) dedicades a la fabricació de productes que ajuden als pacients amb aquest trastorn a millorar la seva qualitat de vida.

Finalment van intervenir l’Estéphanie Kauffmann, fisoterapeuta de RAPBarcelona, especialista en la recuperació del sòl pelvià, , la Rebeca Mateo, psicòloga de RAPBarcelona i la Sònia Martínez, nutricionista del Consorci de Terrassa

Per últim la Sra. Carme Riera, directora de SAP Anoia, expressant la seva sorpresa davant la ignorància de les entitats públiques i la societat en general, va fer la cloenda de la jornada comprometent-se a crear un protocol de detecció de la incontinència fecal en els centres adscrits.