ASIA inicia el Programa de detecció i tractament a Terrassa

Terrassa

5 de desembre 2016

L’Associació per a la Incontinència anal (ÀSIA), registrada el 2013 és la primera associació a tot Espanya per lluitar contra la incontinència fecal. Va néixer d’un grup de pacients amb l’ajuda de la Dra. Arantxa Muñoz i el Dr. Albert Navarro Cap de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, i la Dra. Yolanda Ribas del Consorci Sanitari de Terrassa. Tots ells formen part del Comitè Científic d’ASIA. Aquest equip mèdic porta treballant des del 1999 per reduir, prevenir i donar a conèixer entre el col·lectiu mèdic la incontinència fecal. Des del 2013 hem unit els nostres esforços per lluitar contra aquest trastorn que afecta més d’un 12% de la població en general, incrementant aquest percentatge fins a un 17% en les persones grans, segons diferents estudis epidemiològics. El cost social, no està encara determinat però és presumiblement alt i representarà un problema creixent a causa de l’augment de l’edat de la població al nostre país.

Aquest mes de desembre l’Associació per a la Incontinència Anal inicia el Programa de millora de la detecció i tractament de la incontinència fecal a l’Atenció Primària amb la col·locació de cartells de sensibilització en els CAPS adscrits a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i al Consorci Sanitari de Terrassa i en els mateixos Hospitals així com en els Centres Cívics de la ciutat de Terrassa. La impressió d’aquests cartells ha estat subvencionada per l’Ajuntament de Terrassa.

Després d’haver fet la formació del personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària, amb l’objectiu de millorar la detecció i tractament d’aquesta patologia, s’han penjat els cartells per ajudar a qui ho pateix a consultar amb el seu metge i a sensibilitzar la població sobre aquesta dolència. Els orígens de la patologia són múltiples però també hi ha múltiples solucions.

Hi ha doncs que deixar enrere els prejudicis i aconseguir que la incontinència fecal deixi de ser una patologia muda-els pacients l’oculten-, sorda-les institucions no en fan ressò – i cega, perquè molts professional de la medicina desconeixen els tractaments.

Per a més informació pot consultar la nostra web:

web: http://www.asiasuport.org