ASIA a Girona per a la millora en la detecció de la incontinència fecal

Girona

1 de desembre 2016

El dia 1 de Desembre, ASIA va ser convidada pel DR. R. Farrés i el Dr. P. Planellas, de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona. El curs va ser organitzat per la Fundació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona (Idibgi) i el Servei de Cirurgia General i la Unitat de Cirurgia Colorectal del mateix centre.

El curs inaugurat per el Dr. A. Codina (Cap del servei de Cirurgia de l´Hospital J. Trueta de Girona), donant pas a l’equip de la Unitat Cirurgia Colorectal. Va ser un curs dirigit a. L’objectiu era que al finalitzar el curs llicenciats en medicina i diplomats en l´àmbit sanitari, especialment a metges/esses d´Atenció Primària i d´Urgències augmentessin la seva capacitat de diagnòstic diferencial dins la patologia perianal i actualitzessin els seus coneixements en el diagnòstic i tractament de les patologies del sòl pelvià. Es va parlar de casos clínics, tractaments, mesures higiènic-dietètiques, cures locals de proctologia, dermatologia perianal, restrenyiment i d’incontinència anal .

Dins del programa del curs ens van donar la possibilitat de presentar l’Associació per la Incontinència anal (ASIA). La nostra presidenta, Àngels Roca, va presentar el Programa de millora en la detecció i tractament de la Incontinència fecal en Atenció Primària que l’associació vol estendre per tot el país. Va expressar la necessitat de fer camí junts per ajudar als pacients que ho pateixen en silenci.

Vam poder confirmar que tot el col·lectiu sanitari està molt interessat en augmentar els índex de diagnòstic i millorar el tractament d’aquest símptoma que estigmatitza i aïlla tant a qui en pateix i així evitar que el pacient vagi donant voltes amunt i avall, i sigui tractat el més aviat possible.